Uborka és kapor avagy Ízek

  • 2020.10.02.
  • 6


Ízek !!!...ennyi.UBORKÁS-KAPROS CSIRKECSÍKOK







ALMÁS-HAJDINAKÁSÁVALHozzávalók:60 dkg csirkemell20-25 dkg csemegeuborka2 ger. fokhagyma1 p. tejföl (175g)1-2 ek. lisztkaporbors, só-a köret:25 dkg hajdina1 db almarozmaringbabérlevélbors, sóA hajdinakását úgy készítjük, mint a párolt rizst, azzal a különbséggel, hogy víz mennyiség lehet 2,5 szerese és ha úgy érezzük, hogy még nem kedvünkre való puhaságú, közben is adhatunk hozzá egy keveset; sóval, rozmaringgal és 1 db babérlevéllel ízesítjük. Aztán mielőtt lefednénk, beleforgatjuk az időközben kis kockákra vágott almát.A csirkemellet és a csemegeuborkát felcsíkozzuk.Kevéske zsiradékon finoman megpirítjuk a húst, hozzákeverjük az uborkát, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és aprított kaporral ízesítjük.Ezután felöntjük 2 – 2,5 deci vízzel, összerottyantjuk majd tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.