Sütőtök és csirke avagy Egy étel, egy edény

  • 2020.10.27.
  • 5


A lusta napokon -ráadásul az eső is esik- nem árt, ha valami finom mannával kényeztetjük magunkat.Ezzel csak egy gond lehet, az a sok munka, az a sok edény, az a sok cécó...Ilyenkor jöhetnek a frappáns egy edényes étkek, pl. egy fincsi kis, szezonális csirkeragu ezzel-azzal, de szigorúan egy edényben készítve
????SÜTŐTÖKÖS CSIRKERAGU

HAJDINÁVAL ÉS CHORIZO-VALHozzávalók:50 dkg csirkemell60 dkg tisztított sütőtök (héj és magrész nélkül)20 dkg hajdina (pörkölt)15 dkg Chorizo v. parasztkolbász1 cs. csemegehagyma2 ek. mézrozmaringbors, sóA csirkemellet és a megtisztított sütőtököt kockákra daraboljuk, a Chorizo-t és az csemegehagymát felkarikázzuk.A csirkemellkockákat forró zsiradékon fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a kolbászkarikákat és amikor az már kiadata kicsit a színét megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tököt, a mézet aztán 3-4 percig együtt sütjük.Ezután a hajdinát és a hagymát keverjük hozzá, aprított rozmaringgal ízesítjük, majd a hajdina mennyiségének bő duplája vízzel és a rizshez hasonlatos módon készre főzzük, készre pároljuk.-A hajdinához a főzés során is adhatunk még finoman vizet, ha puhábbra szeretnénk készíteni.
Hajdinából kétféle van forgalomban natúr és pörkölt, én mindig a pörköltet használom.-