Csirke és paradicsom avagy Nem kell mérgelődni

  • 2020.09.08.
  • 9

Ma reggel úgy éreztem, hogy nekem valami paradicsomos husi kell és pont.Elkezdődött a nap, tettem-vettem aztán "mérges" lettem... ????Megnyugodtam, aztán tettem-vettem és megint...
????
????
Amikor pedig mérgest ettem, nem lettem, csak voltam ????...és még vagyok ????
isCSIRKEMELL ARRABBIATAHozzávalók:60 dkg csirkemell2,5 dl passata (passzírozott paradicsom)2 ger. fokhagyma1 ek. balzsamecetchili paprika (vagy szárított, -pehely, -por, -szósz)bazsalikomsóolívaolajPecorino sajt Felszeleteljük a csirkemellet, (kicsit megklopfolhatjuk, én nem tettem), megsózzuk és olívaolajon pár perc alatt elősütjük mindkét oldalukon; kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.A lángot legyengítjük.A fokhagymát felaprítjuk, vagy összezúzzuk.Ugyanabba a serpenyőbe amelyikben a csirkemell sült, belelottyintjuk a balzsamecetet, ez pillanatok alatt felsistereg, ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a következő pillanatban a passata-t és vizet is ráöntjük.Megsózzuk, chilivel és bazsalikommal ízesítjük, ezután az elősütött csirkemell szeleteket visszatesszük a szószba, majd szép lassan összepároljuk, sűrűre rotyogtatjuk.Tálaláskor reszelt Pecorino (Parmesan, Grana Padano, stb.) sajttal megszórjuk.Köretnek párolt rizs illik hozzá (esetleg tészta).A képen parboiled és indián rizs keveréke látható.