Patiszon és csirke avagy Tényleg

  • 2020.06.24.
  • 7

Igazándiból ezt a receptet nem akartam közzétenni, mert szerintem nincs benne semmi különös és ahogy mondani szoktam - csak úgy összedobtam-Ha jól belegondoltok ez tényleg így van.Aztán valakinek elmeséltem, aki ámuldozva figyelte, hogy ez milyen jó lehetett és hogy ő is elfogja készíteni, mert tényleg egyszerű....és tényleg, miért ne osztanám akkor meg veletek is ????SAJTTAL SZÓRT CSIRKEFALATOK

KAPROS PATISZONRAGUVAL2 személyreHozzávalók:30 dkg csirkemell1 db kisebb patiszon (kb.45 dkg)1 db lilahagyma20 dkg koktélparadicsom (kb.)
2 db csemegeuborkareszelt sajtkaporbors, sóolívaolajA patiszont megtisztítjuk, a magrészét eltávolítjuk, majd a húsát keskeny szeletekre vágjuk.Egy serpenyőben kevéske olívaolajon néhány perc alatt szépen megpirítjuk sózzuk, borsozzuk és aprított kaporra ízesítjük.A lilahagymát felkarikázzuk, a csemegeuborkát kockákra daraboljuk és a koktélparadicsommal együtt az utolsó 1 percben a patiszonhoz szórjuk.A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd megsütjük, finoman megpirítjuk, a végén sózzuk.Tálaláskor a ragu tetején elhelyezzük a csirkefalatokat és egy jó adag reszelt sajttal megszórjuk.