Zöldbab és tárkony avagy Krémest kívántam

  • 2020.04.29.
  • 8

Reggel kitöltöttem egy úgynevezett GastroQuiz-t, egész jó lett az eredményem, sokkal jobb mint a ugyanez a játék Kézi Szerszámok illetve Okosan Bánj a Pénzeddel kategóriában.Az egyik kérdés a krémesre utalt, nem meg eszembe jutott, hogy krémest is rég ettem, ezért kitalltam, hogy ma krémes lesz ebédre....és az lett.????TEJSZÍNES ZÖLDBABKRÉMLEVES

TÁRKONNYAL ÉS PECORINO-VALHozzávalók:45 dkg zöldbab (fagyos)1 fej vöröshagyma2 szál szárzeller2 dl tejszín1-2 ek. liszttárkonylestyánbors, sóvajPecorino sajt (vagy valamiféle kemény sajt, pl. Parmesan)levesgyöngyA vöröshagymát felaprítjuk, egy kis vajon aranysárgára sütjük, aztán hozzáadjuk az időközben feldarabolt szálzellert és a fagyos zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal és egy kis lestyánnal ízesítjük, vízzel felöntve puhára főzzük.Amikor már jól megpuhult simára turmixoljuk, tejszínből és lisztből készített habarással besűrítjük.Tálaláskor Pecorino sajt forgácsokkal és levesgyönggyel kínáljuk.