Spárga és karaj avagy Kötelező

  • 2020.04.28.
  • 8

Az az igazság hogy ez az étek nem mai, hanem még vasárnap készítettem. Mert ez volt a kötelező!
Ez volt a kötelező? Igen, mert vasárnap volt.Dobáljatok meg nagy darab kavicsokkal (⇐ ne ám!!! ez csak vicc), de személyes tapasztalatom, hogy még mindig a rántott hús a "legjobb" vasárnapi manna, aminek két nagy titka van az egyik az hogy nem kell rajta gondolkodni, a másik pedig a panír.Valószínűsíthetjük, hogy a panírt szereti a
magyar ember, hiszen Mi mindet bepanírozunk, ahogy ez már hallhattuk egynehány helyen.Tehét, vasárnap még volt egy kis sertéskaraj a hűtőben, na meg az a isteni spárga -gondoltam- ezeket
kellene valahogy összekombinálni, raguba? köretként? vagy beletölteni! ez lesz az...Szépen nekiláttam, szeleteltem, klopfoltam, fűszereztem, töltöttem aztán ügyesen begöngyöltem szalonn
Hoppá ???? valaki már megent, kireggelizte(m) a szalonnámat a hűtőből, hát akkor most mi lesz?! Már majdnem nekiálltam megent gondolkozni, amikor is bevillant a PANÍR.Na, ugye, hogy ugye ????Bár ily' módon nekem ez egy picikét ízügyileg lájtos lesz, ezért a fincsi, fűszeres hajdinát készítettem egy kis zöldséggel mellé ????PANÍROZOTT SERTÉSROLÁD SPÁRGÁVAL






ÉS ZÖLDSÉGES-HAJDINÁVALHozzávalók:60-70 dkg sertéskaraj12 szál fehérspárga10 dkg Edami sajt25 dkg hajdina1 szál sárgarépa1 szál szárzeller2 ger. fokhagyma1 db babérlevélbazsalikomrozmaringkakukkfűbors, sóA spárgát szépen megtisztítjuk és félbe vágjuk. A sajtot feldaraboljuk, vagy lereszeljük, bár szerintem, ha daraboljuk, kevésbé folyhat ki sütés közben, reszelve viszont jobban eloszlik.A sertéskarajt felszeleteljük (8 szelet), kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal fűszerezzük, majd ráfektetjük a félbe vágott spárgákat, a sajtot és ügyesen felgöngyöljük úgy, hogy a rolád végeit visszahajtogatjuk „visszatömködjük” ezzel is meggátolva a sajt esetleges kifolyását.Aztán a hagyományos módon panírozzuk, majd bő olajban, közepes (gyengébb) lángon kisütjük.A sárgarépát és a szálzellert apró kockákra feldaraboljuk.