Pogácsa és túró avagy Hm.. most mit mondjak

  • 2020.04.13.
  • 5

A napokban süteményt kívántam....és tudjátok mi lett belőle? ????????...pogácsa, mert az a legfinomabb sütemény...Ez má csak így marad ????Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra
????FINOM POGÁCSA
TÚRÓVAL ÉS TÖKMAGGALHozzávalók:50 dkg liszt25 dkg túró (félzsíros)10 dkg vaj3 dkg élesztő2,5 dl tej1ek. kristálycukor1+1 db tojás2 ek. tökmag + tetejéreőrölt rozmaring sóAz élesztőt cukros, kézmeleg tejben felfuttatjuk.A tökmagot felaprítjuk, -ezt célszerű úgy végezni, hogy egy zacskóba rakjuk a tökmagot és húsklopfolóval megütögetjük.A vajat összemorzsoljuk a lisztel, hozzáadjuk a túrót, a tökmagot, megsózzuk, őrölt rozmaringgal ízesítjük, elkeverjük, beleütjük az egyik tojást, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáborítjuk, aztán alaposan összegyúrjuk.Általában vagyis mindig elmondom – inkább a kezünket lisztezzük a gyúráskor, ha kell többször is és fölöslegesen ne adjunk + lisztet a tésztához vagy dolgozzunk géppel! ???? A bedagasztott tésztánkat langyos helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.A szépen megkelt tésztát kinyújtjuk és legalább egyszer meghajtogatjuk; ismét megkelesztjük.Aztán ismét kinyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk.A pogácsáinkat egy tepsibe -sütőlapra- pakoljuk, megkenjük felvert tojással, és 15 perc pihentetés után, előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Csak 1 dolog: