Csirke és bulgur avagy Lazítani

  • 2020.04.14.
  • 9

A mai nap úgy éreztem, jó esne egy kis lazítás az ünnepek után.Valami egyszerűben gondolkodtam, amivel természetesen nincs sok cécó; például csirke, rizs... és ne legyen túl fűszeres...Elkészült, finom lett, tehát mondhatom sikerültni fog valamikor ????Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra
????PIKÁNS CSIRKECOMBOK
CSEMEGEHAGYMÁS BULGURRAL



ÉS MÉZES-KAPROS JOGHURTTALHozzávalók:8 db csirke felsőcomb2-3 ek. csípős paprikakrém 4 ger. fokhagyma5 ek. olívaolaj30 dkg bulgur4 szál csemegehagymababérlevélrómai kömény1 nagy p. natúr joghurt (450g)1 mézfriss vagy fagyasztott kapor sóA csípős paprikakrémet zúzott fokhagymával és olívaolajjal kikeverjük, és a megtisztított csirkecombokat alaposan beleforgatjuk, jól bemasszírozzuk, ügyeskedjünk úgy, hogy a bőre alá is kerüljön. 2-3 óráig hűtőben pácoljuk, közben átmozgatjuk, majd megsózzuk és előmelegített sütőben, fólia alatt szépen megsütjük.A bulgurt a rizshez hasonlatos módon készítjük el, babérlevéllel, római köménnyel és sóval ízesítjük.A csemegehagymát felkarikázzuk és tálalás előtt a kész bulgurba keverjük.