Borsó és kolbász avagy Ma végre

  • 2020.04.25.
  • 9

Egy ideje már szemezgetek a zöldborsópörkölttel, ma végre sikerült elkészíteni, persze egy egész aprócska trubó került bele (a kedvenc ízesítőm),meg azért alá is ????Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra
????PÁCOLT SERTÉSSZELET
KOLBÁSZOS-BORSÓPÖRKÖLTTELHozzávalók:60 dkg sertéskaraja páchoz.3 ger. fokhagymarozmaringbors25 dkg zöldborsó10 dkg parasztkolbász1 nagy fej vöröshagyma2 db paprika1 kis doboz paradicsompüré (70g)2 ger. fokhagymarozmaringbabérlevélfűszerpaprikaőrölt köménybors, sóA sertéskarajt felszeleteljük, finoman megklopfoljuk és legalább egy éjszakára rozmaringos-fokhagymás pácban érleljük, majd egy serpenyőben szépen megsütjük.A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát pici kockákra daraboljuk és együtt üvegesre sütjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és vigyázva! megpirítjuk, aztán felöntjük vízzel, köménnyel, zúzott fokhagymával, egy kávéskanálnyi fűszerpaprikával és sóval ízesítjük.