Vargánya és paradicsom avagy Ennyi

  • 2020.03.28.
  • 3

Erről a szombatról... ennyit????Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra
????VARGÁNYÁS-PARADICSOMOS PENNEHozzávalók:25 dkg penne3 ger. fokhagyma2 dl passata (passzírozott paradicsom)30 dkg vargánya (fagyos)2 ek balzsamecet10 dkg koktélparadicsompetrezselyemzöldkakukkfűbors, sóolívaolajParmesan sajtA fokhagymát megtisztítjuk, durvára aprítjuk, majd olívaolajon pillanatok alatt, óvatosan szép aranysárgára pirítjuk és azonnal felöntjük a passata-val, (a passata legyen kezünk ügyébe, mert a fokhagyma nagyon hamar megéghet és megkeseredhet) elkeverjük, aztán hozzáadjuk a picit már megolvadt vargányát.Közepes lángon rotyogtatjuk addig amíg a gomba teljesen felolvad, ha szükséges egy kis vizet adhatunk hozzá, megsózzuk, borssal és kakukkfűvel és a balzsamecettel ízesítjük.A koktélparadicsomot felkarikázzuk, feldaraboljuk, és a 8-10 perc főzés után szószhoz adjuk.Közeben a pennét kifőzzük, és alaposan szószba forgatjuk, aprított petrezselyemzölddel frissítjük.Tálaláskor egy jó adag reszelt Parmesan-t szórunk rá.