Szűz és borsó avagy Csak egy és az is pici

  • 2020.02.05.
  • 1

Ma is egy kézen forgó, általános étek került a tányéromra, mostanában kívánom az ilyeneket.Jó szokásom szerint nincs benne különös, csak egy dolog ami eltér a hagyományostól, és az is csak egy picikét ????ZÖLDBORSÓS TOKÁNYHozzávalók:60 dkg szűzpecsenye20 dkg zöldborsó (fagyos)1 fej vöröshagyma2 ek. torma (ízlés szerint több is lehet, én a csípősebbe kedvelem)1 p. tejföl1 -2 ek. lisztmajoránnaőrölt köménysóA hagymát felaprítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk és együtt üvegesre sütjük.A megtisztított szűzpecsenyét szintén csíkokra vágjuk és a hagymás szalonnás alaphoz adjuk.Amikor a hús kifehéredik, elveszti nyers színét hozzáadjuk a fagyos borsót, megsózzuk, majoránnával és egy picike köménnyel ízesítjük, felöntjük vízzel, belekeverjük a tormát, és közepes lángon puhára főzzük.Befejezésként tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, hígabbra, sűrűbbre ki, hogy szereti.Köretnek most épp tarhonyát kívántam, de természetesen ez is szabadon választott.