Pulyka és zöldbab avagy A ízek fogságában

  • 2020.02.03.
  • 6

Ha rendesen megnézzük ezt a receptet, nem is kell sok dolog hozzá.2-3 alapanyag és az ízesítők, ennyi.Na és azok az ízek... ????MUSTÁROS PULYKAMELL SZELETEK
TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS ZÖLDBABBALHozzávalók:60 dkg pulykamell15 dkg kenyérszalonna50-60 dkg zöldbab 4 ger. fokhagyma1 dl fehérbor2 dl tejszín4 ek. mustárőrölt rozmaringbazsalikombors, sóA pulykamellet felszeleteljük, picit megklopfoljuk, megsózzuk, borssal, rozmaringgal fűszerezzük és mustárral alaposan bedörzsöljük, majd 10-15 perc pihentetés után szépen megsütjük.Közben a zöldbabot roppanós puhára főzzük, leszűrjük.A szalonnát apró csíkokra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, a szalonnapörcöt kiszedjük és félretesszük.A szalonna visszamarad zsírján (szükség szerint adhatunk hozzá egy kis olívaolajat) áthevítjük a zöldbabot, aprított bazsalikommal és durvára vágott fokhagymával ízesítjük; hozzáadjuk a
fehérbort és a tejszínt, majd pillanatok alatt összeforraljuk. Gyorsan és frissen dolgozzunk, mert ha sokáig forraljuk, a tejszín kicsapódhat, „eltűnhet” ???? tényleg csak egy forrás és így finom szaftos marad, de nem szaftban úszó -főzelékes-.Tálaláskor a zöldbabra helyezzük a mustáros pulykaszeleteket és meg szórjuk a szalonnával.