Borjú és kása avagy 1-2-4-5-6-3 ?

  • 2019.12.03.
  • 3

A megfejtés ölég számos, de egyszerű:1 étel, 2 fej vöröshagyma, 4-5 fűszer, 6 gerezd fokhagyma.Az eredmény hús, köret, ragu tehát 3.OMLÓS FŰSZERES BORJÚSÜLT

HAGYMÁS-ZÖLDBORSÓVAL



ÉS KUKORICAKÁSÁVALHozzávalók:1,20 dkg szép borjúcomb3x2 ger. fokhagyma25 dkg paradicsomrozmaringmajoránnaköménybors, só2 közepes fej vöröshagyma20 dkg zöldborsó30 dkg kukoricadara1,2 dl vízkakukkfűolívaolajA borjúcombot szükség szerint megtisztítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal, majoránnával és köménnyel bedörzsöljük, befűszerezzük, majd egy kis tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olajjal, megszórjuk 2 gerezd durvára vágott fokhagymával, aláöntünk 1,5 deci vizet és fóliával letakarva 180-190 fokon bő 2 óra alatt megsütjük.A paradicsomokat 4-8 darabkárara, gerezdre vágjuk és az első óra elteltével a húsköré szórjuk, plusz a második 2 gerezd durvára vágott fokhagymát is.Amikor a hús megpuhult kivesszük a tepsiből és tálalásig melegen tartjuk; a tepsi alján összegyűlt paradicsomos fokhagymás levet, szaftot, egy tálkába szűrjük, a sűrűjét a szűrőn átpasszírozzuk.A zöldborsót megfőzzük.A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a maradék 2 gerezd durvára aprított fokhagymát és a borsót majd felöntjük a leszűrt szafttal és pillanatok alatt összeforraljuk.A kukoricadarát forrásban levő sós, kakukkfűvel ízesített vízben kis lángon, „folyamatosan" kevergetve, az újra forrástól számítva kb.5 perc alatt, s