Pogácsa és magok avagy Má'megent süti

  • 2019.11.25.
  • 7

Ezt már igazándiból sohase tudom, sohase fogom, nem lehet, nem akarom, megmagyarázi...A feladat adott sütit kell sütnöm...SOKMAGOS PARTY POGÁCSAHozzávalók:60 dkg liszt2 dl tej1p. tejföl (175g)10 dkg vaj5 dkg élesztő1 db tojás (+kenés)10 dkg reszelt Trappista sajt1 ek. kristálycukorsókülönféle apró magvakAz élesztőt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet megsózzuk, belemorzsoljuk a vajat, hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd tejföllel, egy tojással és a felfuttatott élesztővel és különféle apró magvakkal alaposan összegyúrjuk, szépen megdagasztjuk. -
Ismét elmondom, a kezünket lisztezzük gyúrás közben és ne a tésztát! -
Langyos helyen, letakarva 30 percig kelesztjük, aztán lisztezett deszkán kinyújtjuk,meghajtogatjuk és ismét kelesztjük, ezt a műveletet ajánlatos legalább kétszer elvégezni.A hajtogatások után a tésztánkat duplájára kelesztjük, kb. 2 centi vastagra kinyújtjuk,
a
tetejét bevagdosuk, kiszaggatjuk, tepsibe pakoljuk, megkenjük tojással és magvakkal
megszórjuk.190-200 fokos sütőben, 20-25 perc alatt szépen megsütjük.Az apró magvak: lenmag,
fekete és fehér szezámmag, napraforgómag és tökmag kicsit
megvagdosva. A mennyiségük szemre - csapott evőkanálnyi, de összetételük és
mennyiségük, arányuk változhat.