Tök és lecsó avagy Beindult...

  • 2019.07.18.
  • 8

Drágáim! elnézéseteket kérem de mostanában kicsit hézagosabb vagyok... ennek talán még az oka is megvan, de ezzel most nem résztleznék...Mától
viszont
megfogadom hogy nem tökölök tovább vagy talán mégis ????Új bekezdés:Az elmúlt években már említettem, hogy nagy öröm a kiskert még akkor is, ha nekem nincs illetve nem én művelem...De a drága szomszéd nénik nem hagyják ám veszendőbe menni a -nagyon is bőségesen
megtermelt javakat, hisz' ott a Csabi aki mindent elhasznál, ráadásul még szereti is, mondjuk Ő mindent szeret, néha még a rántott húst is ????A mostani hetek termésének
köszönhetően a mai tehán
jelen állapotban: 3 db tök-4cukkini-egy nagy adag zöldbab és még egy zacsi spenót fogja kitölteni az napi betevőmet és receptjeim java részétét.Aláhúztam, hangsúlyoztam: jelen állapotban, mert a kiskert az csak úgy nem áll meg... de nem ám ????????TÖKLECSÓ 2.Hozzávalók:2 kg főzőtök2 ek. ételecet 10 %-os25 dkg paradicsom2 fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma25 dkg főzőkolbász5 dkg lángolt kolbászkömény (én egész köményt használtam)kaporbors, só4 adag galuskaA tököt meghámozzuk, a magrészét egy evőkanál segítségével eltávolítjuk, a húsát pedig egy nagy tálba legyaluljuk vagy egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután egy teáskanálnyi sóval meghintjük és két kanálnyi ecettel meglocsoljuk, majd alaposan átforgatjuk és legalább 1 órán át pihentetjük.A vöröshagymát fél karikákra szeleteljük és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, közben paradicsomot felkockázzuk.Az üvegesre sült hagymához hozzáadunk a paradicsomot, 2 gerezd zúzott fokhagymát, köménnyel egy picike kaporral, (a kapor akár el is maradhat, de szerintem, aki nem „irtózik” tőle, annak a megszokott tök íz kívánja a kaprot, viszont arra ügyeljük, hogy azért ne adjunk tökfőzelék jelleget a lecsónknak) sóval és borssal ízesítve, nagyjából 10 percig kis lángon rotyogtatjuk.A kolbászokat félkarikákra daraboljuk.A legyalult tököt a markunkkal alaposan kiny