Grill a konyhában avagy Az esőt leszámítva

  • 2019.07.02.
  • 5

Szép idő, jó idő, napsütés és grillen való sütés.Mert egy finoman bepácolt húsnak nincs is párja kerek e világon, mellé valami egyszerű grillköret, amit akár tárcsán is összedobhatunk.Szép idő, napsütés... ma pont ilyen idő volt
????...az esőt leszámítva ????GRILLEZETT CSONTOS KARAJ,

LASKAGOMBÁVAL ÉS ÚJBURGONYÁVALHozzávalók:4 szelet csontos
karaja pácoláshoz: 4 ger. fokhagyma2 ek. mustárőrölt római köményolaj30-40 dkg laskagomba (ha szerencsénk van akkor barna és sárga)20 dkg koktélparadicsom80 dkg újburgonya (vékony héjú)rozmaringbors, sóA mustárt zúzott fokhagymával és őrölt római köménnyel kikeverjük, majd a csontos karajszeleteket alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk vele; legalább egy (kettő) éjszakára olajba fojtva, hűtőbe érleljük, pácoljuk. Grill serpenyőben megsütjük.Az újburgonyát alaposan megmossuk kb. félcenti vastag karikákra szeleteljük, és egy nagy serpenyőben, kis lángon, olívaolajon, megsózva saját gőzében, megsütjük, illetve megpirítjuk, közben egy-két ágacska rozmaringgal és borssal ízesítjük. - Ennél az elkészítésnél feltétlen figyeljünk a burgonyára; mozgassuk, finoman kevergessük, hogy szépen egységesen puhuljon, az elején egy ici-pici vizet tehetünk alá, és valóban csak minimálisan, hogy egy kis gőze legyen, de semmiképp ne főzzük. –A laskagomba alsó vastagabb tönkrészét eltávolítjuk, a többit pedig csak egyszerűen a kezünkkel megtépkedjük, majd forró olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, közben félbevágott koktélparadicsomot szórunk hozzá, szintén rozmaringgal, sóval és borssal ízesítjük.