Kávé és kuglóf avagy Az elhatározásaim

  • 2019.06.06.
  • 5

Tegnap amikor írogattam azokról a régi süteményekről, eszembe jutott, hogy valóban egy kicsit elfelejtettük őket (szerintem). Menten el is határoztam, hogy néhányat felszeretnék eleveníteni. Mivel kedvenceim a kelt tészták, (ha nem cukrozod meg, az már majdnem pogácsa ???? ) elhatároztam, hogy ma egy finom buktát készítek Nektek, illetve magamnak, mert Ti kicsit messzebb vagytok tőlem, mint majd én a buktához. Azt, hogy tegyek félre mert majd jöttök, azt meg nem mertem bevállalni... ????Egyébként eddig életemben viszonylag sok mindent elhatároztam már, ezek közül az első és ha belegondolok talán az egyetlen is az, hogy ahogy esik úgy puffan... és a ha belegondolsz mindent a pillanat alakít, azt viszont használd ki rendesen ✌Ezen értékes gondolatok jegyében, kikersetem egy alapreceptet a Nagyi megsárgult könyvéből és készítettem ma, egy incsi kuglófot.KAPUCÍNER KUGLÓF,

FAHÉJJAL ÉS KARDAMONNALHozzávalók:25 dkg liszt10 dkg puha vaj + a forma kenése2 db tojás15 dkg porcukor2 cs. vaníliás cukor1 p. natúr joghurt (150g)2 tk. sütőpor1 púpos ek. finomra őrölt kávéőrölt fahéjőrölt kardamonkekszmorzsacsipet sóA puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral valamint egy csipet sóval simára keverjük.Ezután egyenként belekeverve hozzáajuk a tojásokat, majd a joghurtot is.A lisztet elkavarjuk a sütőporral és a masszához keverjük.A sütőt bemelegítjük 180 fokra.A tésztánkat két részre osztjuk, az egyiket egy evőkanál finomra őrölt kávéval, a másikat pedig egy mokkás kanálnyi őrölt fahéjjal és kardamonnal ízesítjük.A kuglóf formát alaposan kikenjük vajjal, majd kekszmorzsával kihintjük.