Áfonya és levendula avagy Nem rég találkoztunk

  • 2019.05.30.
  • 2

Nem olyan rég találkoztam egy joghurt ("kivételes és érdekes" módon Magyar) ízesítésben
az áfonya és levendula párossal - nagy lájk!Pusztán csak akkora hatással volt rám, hogy a dicséret mellett,a következő édességgel
reklámozni is akarom ezt a pompás duót!TÖLTÖTT ZSEMLE,

ÁFONYÁVAL ÉS LEVENDULÁVAL8 db szikkadt zsemle (2-3 napos)50 dkg túró1 p. tejföl (150g)3 dl tej 1+1 db tojás18-20 dkg áfonya10 + 5 dkg kristálycukor1 cs. vaníliás cukor2 ek. szárított levendulavirágvajA zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket ügyesen kivájjuk úgy, hogy a külső héjrész ne sérüljön meg. A tejet 5 deka cukorral és 1 tojással kikeverjük.Egy tepsit kivajazunk; a zsemléket belemártjuk, beleforgatjuk a tejbe úgy, hogy mindenhol egységesen benedvesedjen, de ne ázzon szét, majd a tepsibe pakoljuk őket.A túrót 10 deka cukorral, a levendulával és 1 tojással alaposan összekeverjük.A zsemlék kivájt belét beáztassuk a maradék tejbe, majd a túrótöltelékhez keverjük.Ezután a töltelékkel megtöltjük a zsemléket, a tetejükre halmozzuk a megtisztított áfonyaszemeket.A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral.A zsemlék levágott tetejét, a vágott felénél 1-1 kis kanál tejföllel megkenegetjük és visszahelyezzük a zsemlékre, amikor ezzel is megvagyunk a maradék tejföllel szépen lekenjük a töltött zsemléink tetejét.