Liba és kása, avagy Kezdődik a ga-liba

  • 2018.11.06.
  • 5

Ilyent illetve ehhez hasonlót már készítettem kb. 7 éve.Ma viszont kipróbáltam, azt a sütési módot, amit igazádiból tavaly hallottam először, de még nem próbáltam...
és ez a fordított sütés, amikor a bőrével lefelé kezdjük sütni a combokat, majd félúton átfordítjuk. Valószínűleg eztán mindig így fogom csinálni.KÉTFŰSZERES LIBACOMB,

ZÖLDSÉGES-GOMBÁS RIZSKÁSÁVALHozzávalók:4 db libacomb10 dkg kenyérszalonna1 kisebb fej vöröshagyma15 dkg sárgarépa1 szál szárzeller30 dkg gomba20-25 dkg rizs1 db babérlevél1 dl fehérbor1-2 citromkarikakakukkfűmajoránnasóA sütőt bemelegítjük 180 fokra.A libacombokat megtisztítjuk, majoránnával, kakukkfűvel és sóval bedörzsöljük, majd bőrükkel lefelé, egy száraz tepsibe pakoljuk; aztán betoljuk a forró sütőbe.70-75 percig így sütjük, közben, az alatta összegyűlt, kisült zsírjával néhányszor meglocsolgatjuk.Ezután felfordítjuk őket és újabb 70-75 percig, locsolgatva sütjük, illetve amíg meg nem puhulnak.(Nekem ez a kb. 2,5 óra ölég volt, a puhuláshoz, de természetesen ez változhat a combok minőségétől. Ha a puhuláshoz viszonyítva erősnek találjuk a hőfokot… gyengítsünk rajt.)A szalonnát, és a rizshez való zöldségeket feldaraboljuk, felap