Csirke és finom avagy Ez is, az is

  • 2018.06.28.
  • 6

Reggel két dolog járt a fejemben,
a csirkepaprikás, és a finomfőzelék...Ez lett belőle..., meg az is..., de mégis más.TEJSZÍNES CSIRKECOMB,
FINOM ZÖLDSÉGEKKELHozzávalók:4 db csirkecomb1 fej vöröshagyma2 db paprika2 ek, mustár2 dl tejszín30 dkg sárgarépa30 dkg zöldborsó (fagyos)2 db babérvélfűszerpaprikamajoránnapetrezselyemzöldjelisztsó köretnek kifőtt tésztaA vöröshagymát és a paprikát felaprítjuk, aztán egy nagyobb lábosban, üvegesre sütjük, meghintjük egy kevés fűszerpaprikával, elkeverjük és egyből felöntjük vízzel, belehelyezzük a csirkecombokat, sóval, majoránnával, babérlevéllel és a mustárral ízesítjük. Innen tovább pörölt módján puhára főzzük.Közben a sárgarépát megtisztítjuk, és felkarikázzuk, azán a főzés utolsó 20-25 percében, a fagyos borsóval együtt a „pörköltünkhöz” adjuk, amikor minden szépen megpuhult, tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, és egy jó adag durvára aprított petrezselyemzölddel frissítjük.Kifőtt tésztával kínáljuk. Az igen, igaz, hogy csirkecomb… de ha őszinték vagyunk, akkor mélytányérból…és kanállal a legfinomabb