Lencse és rizs avagy Te eladnád?

  • 2018.05.08.
  • 4

Egy ideje már foglalkoztat, a babos-rizs készítése.Aztán a minap mit látok a tv-ben, egy Damaszkuszban barangolós gasztro-műsorban...Lencsés-rizs azaz Mujaddara, ami egy klasszikus étel, Libanonban illetve a Közép-Keleti régióban, általában Basmati rizzsel készül, jó fűszeresen, gazdagabb családoknál, akár hússal, hallal is kiegészíthető, de az alap, az hús mentes, és ölég gyakori étek. Bizonyos alkalmakkor a templomokban is ezt szokták osztani az arra rászorulóknak, ezért a szegény emberek eledeleként is emlegetik; illetve létezik a mondás miszerint Az éhesember a életét is eladná egy tál mujaddaráért."A hunrgy man would be willing to sell his for a dish of mujaddara."Na, ezt el kell készítenem-gondoltam- persze nem én kennék, ha minden a leírtak szerint történne, főleg ha hiányzik egy-két dolog itthonról... akkor jön a Fantázia, Bátorság, Jó étvágy!

Elkészült; nem mujadarra, de lényegében valami olyasmi és finom, nagyon finom