Padlizsán és péntek avagy Ízletes, pikáns, hús nélküli

  • 2018.03.30.
  • 4

Nagy péntek.Ilyenkor nem illik hús enni, ezt belénk nevelte a világ, és Mi tiszteletben tartjuk.Talán nem is lenne nagy baj, ha gyakrabban tartanánk hús mentes napot.A másik - a padlizsán sózása; van aki arra esküszik, hogy be kell sózni, és akkor elmegy a kesernyés íze, és ez öléggé elterjedt. Kérem szépen, én nem mindig teszem ezt (most sem) és még nem ettem "kesernyés" padlizsánt, próbáltam már, de nagy különbséget nem vettem észre. Tehát ezt a műveletet mindenki saját igényének megfelelően tegye meg, vagy ne. Viszont amikor sózzuk, és panírozzuk, akkor alaposan itassuk le róla nedvességet.PADLIZSÁN SZELETEK SZEZÁMMAGOS





BUNDÁBAN,
KAKUKKFÜVES RIZZSEL


ÉS PIKÁNS SAJTOS MÁRTOGATÓVALHozzávalók:2 db padlizsán2 p. natúr joghurt2 db natúr tömlős sajt2 tk. magos mustár1 ger. fokhagymabors, sóliszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag a panírozáshozpárolt rizs, amit kakukkfűvel ízesítünkElőkészülünk a panírozáshoz, a zsemlemorzsába gazdagon szezámmagot keverünk.A padlizsánt felszeleteljük, és közvetlen panírozás előtt sózzuk, borsozzuk, bő olajban szépen kisütjük.A mártogatóhoz, a joghurtot, a sajttal, magos mustárral, zúzott fokhagymával, borssal és szükség szerint sóval alaposan kikeverjük.