Pulyka és kolbász avagy Gasztropajti és Tisztelet

  • 2017.02.15.
  • 4

Ismét blogkóstoló, általában így szoktam kezdeni az ilyesmi bejegyzéseket, de...
Ez kérem nem egy hagyományos, blogkóstoló, ez több annál, ez TISZTELET, tisztelet egy
bloggertársnak, akinek decemberben kicsúszott a földi-fakanál a kezéből.Ezt a rendkívüli fordulót, szuper ötletként Márti kezdeményezte, azért >>>hogymegtudjuknézni <<< a későbbiekben is.Sokat töprengtem azon, hogy mit írjak, mit lehet is írni egy ilyen bejegyzés elé, úgy hogy hűen tükrözze az embert akiről szól, és úgy hogy személyesen nem is ismertük egymást, csak a közösségi-hálón követtük egymás munkáját, és picikét az életét...
Aztán jött az ötlet, és ide másoltam a saját szavait; azt hiszem jobbat nem lehet. "Hajdu István László vagyok. Gasztropajti.Gasztroblogger, de egyébként viszonylag normális.Nyugdíjas órás, képalkotó, amatőr gasztronómus, hobbiszakács, stb.
Nem ennek születtem, de így alakult.Súlyos betegségem miatt, néhány éve rengeteg szabadidőt kaptam a sorstól. Volt, amit elvett cserébe, de nem haragszom érte. Remélem, továbbra is jó viszonyban maradunk! Ha már így alakult, igyekszem ezt az állapotot minél tartalmasabban kihasználni. Ezért kezdtem az átlagnál többet foglalkozni a gasztronómiával, magam szórakoztatására, és esetleg mások hasznára. Az antarktiszi kivételével, minden nemzet konyhájában otthon vagyok; azt még nem próbáltam! Szeretek írni, néha túlzottan bőbeszédűen is, de egyéni stílusban. A lényeg azért mindig kihámozható a sok süket duma közül, ha figyelmesen olvastok a sorok közt!"GYULAI PULYKA APRÓPECSENYEHozzávalók:1 kg pulyka felsőcomb filé2 fej vöröshagyma (kb. 14-16 dkg)3 ger. fokhagyma1 db paprika (nagyobb)1 nagy dob. paradicsompüré (140g)1 szál gyulai kolbász fűszerpaprikaőrölt kömény vagy egész