Spárga és penne avagy Egy tál tészta

  • 2016.05.11.
  • 8

Csak néhány hozzávaló és már kész is egy tál tészta, oszt jó napot!Na és az az isteni spárga...PIKÁNS HÚSOS-SPÁRGÁS PENNEHozzávalók:25 dkg penne30 dkg darált hús30 dkg fehér spárga1 szál sárgarépa (10-12dkg)1 fej vöröshagyma2 dl tejszínCayenne borstárkonysóA vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk.A sárgarépát apró kockára vágjuk és a darálthússal együtt a hagymához adjuk, sózzuk, tárkonnyal és cayenne borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és puhára pároljuk.
Közben pennét kifőzzük; a spárgát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a tetejét (sípjait) nagyobb 2-3 centis darabokban hagyjuk.
Amikor a hús és a répa megpuhult, beletesszük a spárgát, felöntjük a tejszínnel és lassan kiforraljuk.A kifőtt pennét beleforgatjuk a raguba és forrón tálaljuk.