Hétvégi emlékek

  • 2014.07.10.
  • 8

Egy igazán jól sikerült hétvégi, bográcsozós buliból, könnyen megesik, hogy csak annyi emlék marad (néha nem is baj) :phrr...jajj(miáu)...pfhu..., de a kaja, az nagyon ott volt (asszem)KERTÉSZPÖRKÖLTHozzávalók:80 dkg sertéslapocka vagy comb10 dkg kenyérszalonna
1 kg burgonya1 sz. sárgarépa20 dkg zöldborsó40 dkg paprika20 dkg paradicsom1 nagy vöröshagyma3 ger. fokhagyma1 ki dob. paradicsompüré (70g.)csombor (borsikafű)őrölt köménysóA húst felkockázzuk és vöröshagymát is apró kockákra vágjuk és együtt kezdjük el a pirítását. Amikor a hús már kifehéredett
és az összes (saját) levét elfőtte, hozzáadjuk a paradicsom pürét. Néhány percig pirítjuk, vigyázva, hogy a püré meg ne égjen, majd sózzuk, őrölt köménnyel és csomborral ízesítjük, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és pörkölt módjára főzzük.Közben a megtisztított burgonyát és a sárgarépát karikákra vágjuk vagy kockázzuk.Ahogy a hús puhul beletesszük a burgonyát, a répát valamint a zöldborsót; ismét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk.Amíg felforr, a paprikát, a paradicsomot feldaraboljuk, úgy mint ha lecsót készítenénk, aztán beleszórjuk a pörköltbe és készre főzzük, utóízesítjük.