Lassíts!

  • 2013.09.10.
  • 8

Amikor van egy kis időnk; illetve nincs akkor jöhet a lassú főzés, a slow cooking.
Ezt a mondatot, kérem szépen, úgy kell értelmezni, hogy akkor praktikus a lassú főzést alkalmazni amikor a más fontos dolgunk is akad a házkörül (persze, pont ilyenkor) és a főzére „nem jut idő”.A lassú főzés évezredek óta ismert ételkészítési eljárás; alacsony hőfokon és viszonylag hosszú ideig tart. Klasszikusan sütőben, agyag vagy öntött vas edényben történik (pl.:Pataki-tál).Az ilyen módon készült közismert ételek közén sorolható a zsidó Sólett, az olaszok Osso buco-ja vagy az indiai Curry-k nagy része.
Lassú főzésnél bánjunk bátran a fűszerekkel és mindig ajánlatos a főzőlébe egy kis alkoholt vagy valami savanyító anyagot tenni.Praktikus mert az olcsóbb, „értéktelenebb” húsrészeket fejedelmi mannává varázsolja.