Banános-krémes torta

  • 2020.11.14.
  • 4


Hozzávalók a piskótához:2 egész tojás7 dkg kristálycukor0,5 dl olaj0,5 dl meleg víz12 dkg lisztcsipet sókiskanál sütőpor2 evőkanál kakaóporHozzávalók a krémhez:3 dl tej1 zacskó vaníliás pudingpor1 evőkanál kristálycukor10 dkg vaj5 dkg porcukor2-3 banán2 dl tejszínElkészítése:Először elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral és egy kis vízzel habosra keverjük.A száraz anyagokat kimérjük és összekeverjük.A tojásfehérjét keményre keverjük.A sárgájához hozzáöntjük az olajat és a maradék vizet, majd a száraz anyagokat is hozzá kanalazzuk, miközben folyamatosan keverjük.Legvégül a kemény tojáshabot keverjük hozzá.Kivajazott, lisztezett kör alakú formába öntjük és 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.Megfőzzük a vaníliás pudingot, 3 dl tejben, 1 evőkanál cukorral.Miután kisült a piskótánk a banánokat felkarikázzuk és szépen elrendezzük a tortaformán.A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd ehhez hozzákanalazzuk a közben kihűlt vaníliás pudingot és egyneművé keverjük.Ezzel a sárga krémmel fedjük be a banánokat, amire 2 dl tejszínből felvert habot kenünk.Tetejét tetszőlegesen csokiforgáccsal díszíthetjük.

Címkék

Torta