Mákos krémes

  • 2020.04.07.
  • 6

Ez a recept a francia mákos krémes sütemény egyszerűbb, mézes lapok nélküli változata. Ugyanezt dióval is el tudnám képzelni, kérdés ki,melyiket szereti jobban.

Hozzávalók a piskótához:6 egész tojás15 dkg kristálycukor3 evőkanál víz0,5 dl olaj150 dkg finomlisztfél csomag sütőpor15 dkg mák (1/3 egész, 2/3 darált)Hozzávalók a krémhez:7 dl tej2 csomag vaníliás pudingpor10 dkg kristálycukor3 tojás sárgája25 dkg vaj10 dkg porcukorElkészítése:A piskótához a tojásokat, a cukorral és a vízzel habosra, fehérre keverjük.Az olajat is belecsurgatjuk.A száraz hozzávalókat kimérjük és alacsonyabb fokozaton vagy kézzel hozzákeverjük a habos részhez.Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 25 perc alatt, 180 fokos sütőben készre sütjük.A krémhez a tejet, a tojások sárgájával, vaníliás pudingporral, kristálycukorral jól elkeverjük, majd pudingot főzünk belőle, ezt kihűtjük.A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd krémesre keverjük a pudingos résszel.A piskótánkat félbe vágjuk, a kettő közé kenjük a vaníliás krémet, egy keveset hagyunk a tetejére.Összeállítjuk a süteményt, tetejét csokival díszíthetjük.