Bögrés mikrós sütemény

  • 2020.04.30.
  • 3

Már többször próbálkoztunk bögrés süti készítésével, de vagy szétrobbant a mikróban, vagy tésztás maradt, vagy ízre nem volt az igazi. Gondolom ismerős szituációk. Szerintem ott lehet a legjobban elrontani, hogy bögrébe rakjuk. Ez a recept is, készült már bögrében, ki is futott belőle és utána hosszú percekig vakirgálhattuk a mikrót, ilyenkor egy életre elmegy a kedvünk tőle.
Javaslom hozzá ezt a laposabb, nagyobb átmérőjű szuflé tálat, ebben szépen megnő és át is sül. A tésztája olyan lesz, mint egy szép piskóta, lukacsos, levegős. Tálalható akár egyszemélyes szülinapi tortaként is, csokival leöntve vagy lekvárral megkenve.Hozzávalók:4 evőkanál finomliszt1 kiskanál sütőpor2 evőkanál porcukor1 evőkanál holland kakaópor1 db tojás3 evőkanál tej3 evőkanál olajElkészítése:A hozzávalókat a megadott sorrendben egy tálkába rakjuk.Összekeverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk.A mikróba rakjuk, 3 percre. (legerősebb fokozaton)Porcukorral megszórva tálalható lekvár is adható mellé.