Lencsefőzelék

  • 2019.10.07.
  • 0

Főzelék recept nem nagyon van a blogon, de újabban ez a család kedvence, rendszeresen kell készítenem, nem csak Újévkor. A receptet Főzelékes Feri egyik könyvében találtam.
Hozzávalók:50 dkg lencse1 egész vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 babérlevél1 kiskanál római köményfél kiskanál őrölt koriander2 dl joghurt2 evőkanál mustár2 kiskanál étkezési keményítő1,4 dl húsleves lé1 csokor petrezselyemElkészítése:Egy kis olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát,Ezután a fokhagymát belenyomom, majd fűszerezem és hozzáadom a lencsét. Elkeverem.Felöntöm a húslevessel, majd sózom és kb. fél órán át főzöm, míg a lencse megpuhul.Egy merőkanálnyit kiveszek a lencséből és azt botmixerrel leturmixolom.A joghurthoz hozzáadom a mustárt, keményítőt egy merőkanálnyi lét a főzelékből és csomómentesre keverem.Visszaöntöm az egészet a főzelékbe, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, ízlés szerint még sózom, borsozom, majd még felforralom.Tetszőleges feltéttel tálalható.

Címkék

Főzelék