Bécsi sárgabarackos pite

  • 2019.07.03.
  • 3

Eredetileg mandulával készül és mandulával kell a tetejét is megszórni. Nekem nem volt itthon mandulám, viszont rengeteg barack potyogott le a fáról, így gyorsan fel kellett használnom. Nagyon finom, egyszerű és mutatós sütemény.Hozzávalók:15 dkg puha vaj15 dkg cukor3 egész tojás23 dkg liszt1 tasak sütőpor1 csipet só5 dkg darált dió vagy mandulaElkészítése:A puha vajat a cukorral elkezdjük habosítani.Egyenként belekeverjük a tojásokat is.Kimérjük a száraz anyagokat. (liszt,dió, sütőpor,só)Hozzákeverjük a habos részhez.Kivajazott, lisztezett piteformába egyenletesen eloszlatjuk a masszát, majd a tetejére sűrűn rárakosgatjuk a negyedbe vágott sárgabarackot.Tetejére blansírozott mandula szórható.Előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Torta Pite