Rebarbarás sütemény

  • 2019.05.28.
  • 9

Hozzávalók a tésztához:25 dkg rama15 dkg kristálycukor2 csomag vaníliás cukor1 csipet só1 citrom reszelt héja2 egész tojás25 dkg finomliszt1 csomag sütőpor10 dkg darált mandulaHozzávalók a tetejéhez:4 egész tojás10 dkg kristálycukor15 dkg tejföl1,5 dl tejszín1 kiskanál fahéjElkészítése:A puha rámát, a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a citrom héját is belereszeljük és tovább keverjük.A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a mandulát, sütőport, csipet sót.Összekeverjük a vajas részt a szárazanyagokkal.Egy kivajazott lisztezett 30x40 cm-es tepsibe belesimítjuk a tésztát.A rebarbara szárát meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk és megszórjuk a tészta tetejét vele..Előmelegített
sütőben 180 fokon 35 percig sütjük.Ezalatt összekeverjük a krém hozzávalóit.A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tejszínt és tovább keverjük. Végül óvatosan hozzá keverjük a fehéréjét és a fahéjat.Kivesszük a félig megsült süteményt a sütőből, rákenjük a fehér krémet és további 25 perc alatt készre sütjük.Porcukorral meghintve tálaljuk.