Fahéjas tekercs

  • 2019.01.12.
  • 8

Hozzávalók a tésztához:3 dl tej3 dkg élesztő60 dkg liszt10 dkg olvasztott vaj10 dkg porcukor2 tojás sárgájacsapott kiskanál sóHozzávalók a töltelékhez:5 dkg olvasztott vaj10 dkg kristálycukor2 evőkanál fahéjHozzávalók a mázhoz:25 dkg mascarpone8 dkg olvasztott vaj10 dkg porcukorElkészítése:A tejet meglangyosítjuk, tegyünk bele egy kanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és rakjuk félre.Mérjük ki a többi hozzávalót, majd adjuk hozzá a megkelt élesztős keveréket, keverőgéppel dagasszuk be a tésztát.Gyúrjunk belőle szép gombócot, szórjuk meg liszttel és letakarva kelesszük egy órán át.Ezután a tésztát nyújtsuk ki egy 5 mm vékony téglalappá, kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal, szórjuk meg a fahájas cukros keverékkel.A hosszabbik oldalánál tekerjük fel, majd vágjuk 1,5 cm-es szeletekre.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük be a tekercseket.Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, addig a tésztánk még kel egy keveset, majd 25-30 perc alatt süssük készre.A máz hozzávalóit egy kis edényben felmelegítjük, hogy folyós halmazállapotú legyen és amit kisültek a csigák öntsük rá.

Címkék

Kelt Tészta