Almás pizza

  • 2016.10.03.
  • 3

A nevével ellentétben itt egy süteményről van szó. Kelt tészta az alapja, azon pudingos krémes szósz, majd arra jön az alma és a dió.Hozzávalók a tésztához:45 dkg finomliszt1 egész tojás2,5 dl langyos tej50 g élesztő50 g kristálycukor50 g vajHozzávalók a feltéthez:4 dl tej25 g kristálycukor 1 csomag vaníliás pudingpor20 dkg tejföl1 kg alma4 evőkanál citromlé 15 dkg dió5-10 dkg cukor Elkészítése:A tészta hozzávalóit kimérjük egy edénybe, majd a keverőgép dagasztó karjával egynemű tésztává dagasztjuk, míg elválik az edény falától.Ezután lefedve kelni hagyjuk kb. 45 percig.Elkészítjük a pudingot. A tejbe belerakjuk a 25g cukrot, pudingport, majd egy sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk.Az almákat meghámozzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Rálocsoljuk a citromlét.A tésztánkat egy gáztepsibe simítjuk.A tejfölt hozzákeverjük a pudingos részhez, majd ezzel a krémmel megkenjük a tésztánkat.Rárakosgatjuk az almaszeleteket, tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval és kristálycukorral.5 dkg vajat is rákockázunk/reszelünk a tetejére.Előmelegített sütőben 200 fokon 35-45 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Kelt Tészta