Almás mézes krémes

  • 2016.01.05.
  • 2

Hozzávalók a tésztához:15 dkg Rama margarin45 dkg liszt15 dkg porcukor1 csomag sütőpor2 csomag vaníliás cukor2 tojástej Hozzávalók a krémhez:3 dl tej1 csomag vaníliás pudingpor15 dkg porcukor10 dkg vajHozzávalók az almás részhez:5 dkg vaj1 kg alma reszelve10 dkg cukorkevés fahéj Elkészítése:A tészta alapanyagait egy kis tejjel összekeverjük, majd 3 részre osztjuk.Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma méretű lapot sütünk belőle, vajazott, lisztezett tepsi hátán.Sütési idő kb. 6-8 perc, 180 fokon. (szép világosra sütjük)A pudingport a tejjel megfőzzük, hagyjuk kihűlni.A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mikor már kihűlt a pudingos rész összekeverjük a kettőt.A reszelt almát megdinszteljük fahéjjal, cukorral.Az első tészta-lapra tesszük az almás részt, majd a második lapot.Arra kenjük a pudingos krémet végül befedjük a harmadik lappal.A tetejét porcukorral megszórjuk és hagyjuk pár órát puhulni az egészet.