Magdolna kifli

  • 2015.02.28.
  • 2

Hozzávalók:21 dkg Rama30 dkg porcukor30 dkg lisztfél csomag sütőpor 7 egész tojás1 csomag vaníliás cukor1 egész citrom héja és leve2 evőkanál kristályvíz2 evőkanál kristálycukor15 dkg apróra vágott dió Elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2 evőkanál ásványvízzel elkezdjük habosra verni, majd hozzáadunk 2 evőkanál kristálycukrot és addig keverjük, míg szép fényes nem lesz.A Rama-t, porcukrot, a tojások sárgáját, vaníliás cukrot és a citrom héját, levét habosra keverjük.A fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet felváltva hozzákeverjük a sárga részhez.Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval.Előmelegített sütőben 180 fokon, 40 perc alatt készre sütjük.Kör kiszúróval félholdakra szeleteljük.