Kinder bueno szelet

  • 2014.06.03.
  • 8

A családomnak nagyon ízlett ez az emeletes torony - a mennyei trió nevet adták neki. Nem bonyolult, csak rétegezni kell. Az alja egy piskóta, azon mogyoró és Nutella, fölötte vaníliás puding, majd háztartási keksz, csokipuding és tejszínhab következik.Hozzávalók az alsó piskótához:6 tojás fehérje6 evőkanál kristálycukor1 evőkanál olaj2 evőkanál liszt2 evőkanál zsemlemorzsafél csomag sütőpor15 dkg vágott mogyoró vagy dióNutellaElkészítése:A tojásfehérjét elkezdjük habosra verni, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és habosra keverjük.Szépen lassan hozzáadjuk az olajat, a szárazanyagokat és elkeverjük.Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a masszát, tetejét megszórjuk az apróra vágott mogyoróval.180 fokon, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.Még forrón megkenjük a tetejét Nutellával.Hozzávalók a krémhez: 6 tojás sárgája5 dl tej1 csomag vaníliás puding15 dkg kristálycukor25 dkg puha vaj10 dkg porcukor2 evőkanál liszt10 dkg étcsokoládé1 csomag háztartási keksz (négyzet alakú Detki)2,5 dl Meggle cukrászhab1 csomag habfixáló Elkészítése:A tejet, tojások sárgáját, vaníliás pudingot, lisztet és a kristálycukrot alaposan elkeverjük és krémet főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.A puha vajat a porcukorral habosra keverjük.Az étcsokoládét forró víz fölött megolvasztjuk.A pudingot két felé szedjük és fele-fele arányban hozzákeverjük a vajas krémet.Az egyik részt a Nutellával megkent piskótára kenjük. (sárga vaníliás)Ennek a tetejét tejbe mártogatott háztartási keksszel kirakjuk.A krém másik feléhez hozzákeverjük a megolvasztott csokoládét, majd ezt a háztartási kekszek tetejére kenjük.A habtejszínt a habfixálóval keményre verjük, majd ezt a csokis krém tetejére kenjük.Hűtőben pihentetjük, míg megpuhul a keksz.Tetejét tetszőlegesen csokidarával díszítjük.Tepsi mérete: 24cmx36cm