Fekete-erdő torta

  • 2014.02.01.
  • 7

Anyukám specialitása ez a torta és Ő készítette el most is Húgom születésnapjára. Már régóta terveztem, hogy a blogra is fel kell kerülnie, ennek az igazán ünnepi és nem mellesleg nagyon finom tortának, amit most a blogom első születésnapja alkalmából meg is osztok Veletek.Hozzávalók a piskótához:6 tojás8 evőkanál víz30 dkg kristálycukor30 dkg liszt3 dkg keserű kakaópor3 evőkanál étolaj 1 csomag sütőporfél citrom héjaPiskóta elkészítése:A tojásokat a vízzel és cukorral a keverőgép legerősebb fokozatán nagyon habosra keverjük.Ezalatt kimérjük a száraz anyagokat, majd tojásos habhoz óvatosan hozzákeverjük.Hozzáadjuk az olajt és a citrom héját is. Kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.Meggyes töltelék hozzávalói:1 nagy üveg magozott meggy1-2 dl tej1 kiskanál fahéj1 evőkanál cseresznyepálinka1 csomag vaníliás pudingpor3 evőkanál cukorMeggyes töltelék elkészítése:A meggyet lecsöpögtetjük.A meggy levét felfogjuk és tejet rakunk hozzá, hogy összesen 5 dl folyadékunk legyen. (ha a meggylé van annyi nem kell hozzá a tej) Ezután a puding és cukor hozzáadásával krémet főzünk belőle.Ha elkészült a krémünk hozzákeverjük a meggyet, fahéjat, pálinkát és hagyjuk kihűlni.Csokis hab hozzávalói:4 dl habtejszín (Meggle cukrászhab)3-5 evőkanál keserű kakaópor1 csomag habfixcukorCsokis hab elkészítése:A habtejszínt tetszés szerint ízesítjük cukorral.Hozzáadjuk a kakaóport és a habfixet, majd kemény habbá verjük.A torta összeállítása: A piskótánkat 3 részre vágjuk.A legalsót meglocsoljuk kevés cseresznyepálinkával, rákenjük a meggyes krém felét, majd a csokis krémnek is a felét rákenjük.Ezután rátesszük a középső piskótát.Szintén meglocsoljuk kevéske cseresznyepálinkával, majd rákenjük a maradék meggyes és a maradék csokis krémet.Végül rátesszük az utolsó legfelső piskótalapot is.Hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon a tortánk. Hozzávalók a torta díszítéséhez:4 dl tejszín (Meggle cukrászhab)2-3 evőkanál cukor2-3 evőkanál cseresznyepálinka2 csomag habfixálóétcsoki reszelékElkészítése:A tejszínhabot a többi hozzávalóval kemény habbá verjük.Tetszőlegesen bevonjuk vele a tortát.Tetejét csokireszelékkel díszítjük.

Címkék

Torta