Rozé kacsamell és sült kacsamáj mézes – vajas fügével és zöldalmával

  • 2014.12.07.
  • 4

A család kedvencévé vált, azóta készült libára komponált változat is. Azon ételek közé tartozik, mely pillanatok alatt elkészíthetőek, mindössze két alapvető hozzávaló szükséges: a jó alapanyag és a precíz elkészítés. A kacsamell egyszerű, de nagyszerű elkészítését bemutattam már:Hogyan süssünk jó kacsamellet – házilag, egyszerűenAhogyan a sült hizlalt kacsamájét is:Hogyan süssünk jó hízott kacsamájat (libamájat) – házilag, egyszerűenA gyümölcsös változathoz az elősütött kacsamellet méz és olvasztott vaj keverékével meglocsolt héjas zöld alma és füge cikkekkel sütöttem 200 C fokon 15 percig, jénai tálban. Eközben sütöttem át hirtelen a kacsamájakat, serpenyőben.Amíg a kacsamell pihent, addig a gyümölcsöket melegen tartottam, és a felszabadult sütőben fejeztem be ez alatt a kacsamáj sütését. Mindet egyszerre frissen, melegen tálaltam. Igazán ünnepi fogás JHozzávalók 4 adaghoz:4 db egyenként 25 dkg-os kacsamell4 db 3-4 cm vastag szelet hizlalt kacsamáj a legvastagabb részéből szelve4 db zöldalma hájasan, magtalanítva, cikkekre vágva4 db füge héjasan cikkekre vágva4 dkg vaj2 evőkanál mézMaldon sóvirágfrissen őrölt bors