10 + 2 legjobb töltött hús – dagadó, csirke, kacsa. Karácsonyi, szilveszteri menüajánlat

  • 2012.12.18.
  • 7

Szenvedélyesen szeretek töltött húsokat készíteni. A variációs lehetőségek kifogyhatatlansága az, mely számomra izgalmassá teszi ezeknek az ételeknek a megtervezését és kivitelezését. Ünnepekkor mindig fokozódik a kereslet a töltött húsok irányában, hiszen ezek az ételek valóban a vasárnapi és ünnepi ételkategóriába tartoznak még akkor is, ha elkészítésük nem különösebben bonyolult.Szerintem kitűnik a válogatásból, hogy igazi szívem csücskei az egészben töltött pecsenyék. Igaz, én szívesen készítem őket hétköznap is.Vargányás töltött dagadó grillezett vargányával, szalonnás babrőzsévelTöltött dagadó – húsvéti változat (liszt, kenyérmentes)Húsvéti hidegtál – sonkás tojáskrémmel töltött dagadó chilis-majonézes kukoricasalátávalZöldfűszeres - mandulás tojáskrémmel töltött sertésdagadó mézsárgán tálalvaPestos - mozzarellás töltött dagadó mediterrán lecsós pecsenyelévelTöltött húsok hidegtálra: egyszerű töltött dagadó és házi csípős kolbásszal sült karajVasárnapi töltött grillcsirke (lisztmentes) – zöldspárgával, csiperkével, almával, csirkemájjal sütve