Macaron csokor

  • 2014.03.20.
  • 6

Mivel ma van a nagy Macaron Nap (március 20.)……mert ezt ugye mindannyian tudjuk, így egy csokorba szedtem Nektek a macaronjaimat! Egészen a kezdetektől, tehát megmutatom az én elbaltázott első példányaimat is, ezzel is bizonyítva, hogy nekem sem sikerül minden elsőre, sőt. Egyáltalán nem. Ezekkel a kis szörnyetegekkel én is nagyon megszenvedtem és mikor először próbálkoztam vele – röpke, közel 4 évvel ezelőtt – még gáz sütőm volt. Bár a kinézete nem hasonlít az eredeti macaronhoz, azért finom volt és megettem. Én. Íme egyébként a hivatalos macaron napos weboldal, ha bárkit érdekel, milyen programok vannak ilyen kor Pesten. Tudni kell, hogy ezek igazi popó növesztő kis szörnyetegek és ha egyszer megkóstolod nem tudsz leállni vele. Pláne, ha magad készíted és végre sikerül…na, akkor a sütögetésben sincs megállás, mindig ezt akarsz sütni.Egyrészt azért, mert elbűvölnek a színek, elbűvöl a folyamat, hogy sütés közben hogyan emelkedik a massza és alakul ki az ún. “talp” rész és akkor ott az íz…….mely’ tekintetben határ csak a csillagos ég! Készült már saját fogyasztásra, családtagoknak születésnapra, illetve Jótékonysági tombolára is.Macaron csomag Jótékonysági tombolára.Voltak vaníliás macaronok3 tojás fehérje210 gramm porcukor125 gramm mandulaliszt (darált mandula)30 gramm kristálycukorKattints ide a teljes receptért.Vaníliás macaronok.Akarom, mert macaron csokikrémmel töltve“… felesleges a megfelelni akarás ilyen fajta misztifikumoknak. Legalábbis a tapasztalataim alapján azt mondom nem kell napokig érlelni, meg a szekrény tetejére rakni…(elég ha beleköpsz egyszer a fehérjés pohárba, forogsz 3x 360 fokot a tengelyed körül az óramutató járásával ellentétes irányba, szökellsz fél lábon 1000x a fejed búbján egyensúlyozva a fehérjés poharat és ezzel macaron kompatibilisek lesznek a fehérjéid!:D”A teljes bejegyzés olvasásához és sok hasznos tanácsért kattints ide.Születésnapra családon belül torta helyett macaronok készültek. Ahány szín, annyi különféle ízesítés.Annyira szépek voltak együtt! Szerelmes lettem. Színes macaronok születésnapra.Készültek fehércsokis-mogyorópralinés macaronok is:Fehércsokis-mogyorópralinés macaronok És fuxia színű macaronok:Ezeket a méhecskés macaronokat is imádtam! Nagyon kis pofásak, nem?Méhecske macaronokÉs akkor ezek után a szépségek után mutatom, milyenek voltak életem első macaronjai. Persze ennél többször sütöttem, de igazából csak a fejlődési fázisokat dokumentáltam. Ha volt mit…Több képet itt találsz róluk.Hófehér macaronokLátszik a fejlődés útja, igaz? Hát akkor már csak egy dolog van hátra:Egy kis “KNOW HOW”, avagy “hogyan is kezdj neki” a végére, ami azt hiszem tavalyi írásom.“Március 20-án ismét megrendezésre kerül Magyarországon is a Macaron-nap.Ha valaki tervezi, hogy készít eme jeles napra makaront, de vannak fenntartásai, Neki is hasznos lehet az alábbi pár sor.A tojás:- ne a legfrissebb tojást használjuk- ha nem is akarjuk 4 napig egy lefedett edényben hűtőben öregíteni, akkor is csak szobahőmérsékletű tojással dolgozzunk és ha lehet ne épp a tyúk alól frissen kiszedett darabbal készítsük.- ha nem akar felverődni a tojásfehérje, akkor valószínűleg víz, szennyeződés, vagy zsiradék maradványos volt a tál, vagy a keverőszár, minden legyen megfelelően tiszta!- addig kell verni a habot, amíg kissé tömörebb lesz, érezhetően nehezebb keverni és csúcsosan megáll a habverőn is.

Címkék

Macaron Nasi Nassok