Nutellával töltött tiramisu golyók

  • 2017.03.04.
  • 6


Ezeknek a golyóknak hatalmas előnye, hogy könnyen és gyorsan össze lehet dobni őket. A nutella benne pedig csak hab a tortán. Puha kis gombócok lesznek. Annyi a lényeg, hogy formázható legyen a massza, de ne legyen azért túl kemény, de túl lágy sem. Úgyis érezni fogod ahogy készíted.
Kb. 14 db golyóhoz:
300 gramm mascarpone
60 gr cukor
120 gr darált babapiskóta vagy darált keksz
1 kicsi kávé
+ nutella, cukrozatlan kakaópor
A szobahőmérsékletű mascarponet a cukorral és a babapiskótával összegyúrjuk.
Annyi fekete kávét löttyintünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Ezt 10-15 percre hűtőbe tesszük, majd kis adagot veszünk ki a masszából. Két tenyerünk közt ellapítjuk és teszünk a közepére egy mokkáskanál nutellát. Golyóvá formáljuk, kakaóporba forgatjuk.
Így járunk el, míg tart a massza. Egymásra halmozzuk a golyókat és kínáljuk.
Jó étvágyat!