Diós tekercs( low carb)

  • 2017.10.15.
  • 6

Az elmúlt hétvégén is ettünk finomságot, akkor hamis raffaellot csináltam.
Ma pedig, ezt a csupa dió sütit készítettem. Nem túl édes, cukor és fehér liszt semmi nincs benne. Bátran lehet belőle ebéd után falatozni.Hozzávalók:
Piskótához:4db tojás
3 ek cukrozatlan ( Holland) kakaóporÉdesítő
( nálam 1 ek négyszeres szaffi )
Krémhez:25 dkg darált dió3 tojás sárgájaÉdesítő
( nálam 3 ek négyszeres szaffi)2 dl tej1 kk szaffi -ch liszt ( vagy barmi más ch csökkentett)Elkészítés:180 fokra a sütőt előmelegítem. A piskótához a tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem. A sárgát az édesítővel habosra keverem, majd felváltva a kakaót és a habot a sárgához keverem, vigyázva,
hogy a habot ne törjem.
Sütőpapiros lemezre simítom és 15 perc alatt megsütöm. Ha kisült, nedves konyharuhával feltekerem, így hagyom kihűlni. Így nem törik....Amig a piskóta sül, elkészítem a krémet. Nagyon egyszerű, mindent össze öntök egy edénybe, és lassú tűzön, vagy vízgőz felett addig kavargatom míg be nem sűrűsödik. Vigyázz, hogy ne forrald fel mert, akkor tojásrántotta lesz belőle.Kihűtjük a krémet is, megkenjük a piskótát vissza tekerjük, és jóízűen elfogyasztjuk.