Gyümölcsrizs helyett

  • 2014.09.12.
  • 7

Ahogy ígértem, jöjjön egy újabb quinoa-s édesség; ez teljesen saját fejlesztés. Vegán; tehát tejtermék- tojás mentes amellett, hogy glutén és cukormentes is. Pont annyira finom; mint amennyire egészséges és kímélő.Hozzávalók: (kb. 4 adaghoz) 2 dl quinoa2,5 dl növényi tej(nálam most kesudió tej)2 dl vízkb. 1 dl növényi tejszín(kókusztejszín, sűrű, krémes)1-2 ek xilit (vagy méz)1 nagy csipet só1 kk vaníliakivonatnéhány marék gyümölcs(tetszés szerint)Nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden quinoas étel készítését azzal kezdjük, hogy egy aprólyukú szitában, jó alaposan, többször átmossuk a magokat. Ha ez megvan, felrakjuk egy lábasban főni a quinoat, a tejjel és a vízzel, egy evőkanál xilittel és a sóval, illetve a vaníliával (használhatunk fél vaníliarudat is). Nagyjából 15 perc kell neki, addigra szépen megdagad és felszívja a folyadék nagyját.A tűzről levéve, elkeverjük benne a másik kanál édesítőt és lefedve hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni, majd hűtőbe tesszük, 2-3 órára.A pihenőidő után, összekeverjük a kissé felvert tejszínnel és összeforgathatjuk a gyümölcsökkel (amiket célszerű apró kockákra vágni, ha nem bogyósokkal dolgozunk), adagoljuk poharakba (ebbe rétegezhetjük is, ha van türelmünk) és kész is.Ha valakinek nem elég édes, vagy a használt gyümölcsök megkívánják, mézzel még lehet javítani a helyzeten.Elkészítési idő: kb. 20 perc + hűtéssk.Hasonló bejegyzések:Rizseshús helyettTavaszi zöldborsólevesCukorborsós gnocchiWellington pulykamell – Ünnepi menü; ma 1 hónapos a blogomVegán quinoas süti