Sörben "sült" marhapecsenye

  • 2015.09.06.
  • 7

Marhapecsenye. Ha ezt a szót hallom mindig egy szaftos, gazdag, finom húsétel jut az eszembe, amelyre mindig is vágyott az egyszeri motoros. Most el is jött az ideje annak, hogy egy igazi marhapecsenyét készítsek minden földi jóval: kovászos uborkával, főtt sonkával, baconnal töltve, sörös körettel együtt sütve, majd a sűrített pecsenyelével  és a vele sült zöldségekkel tálalva.

Sörben sült marhapecsenye
Hozzávalók:4 szelet marhacomb2 evőkanál normális mustár (ukrán, kozák, angol)8 szelet jó minőségű főtt sertéssonka (a Pennyben nagyon jó minőségű főtt sonkát lehet venni jó áron)8 szelet sima füstölt bacon (nem főtt-füstölt, hanem sima nyers, füstölt)4 db kovászos uborka (én a saját, házi kovi ubimat tettem bele)1 üveg jó minőségű sör40 dkg kisebb krumpli2 db dundi répa1 db szép petrezselyemgyökérBorsSó
Elkészítése:Semmi nagy etvaszra nem kell gondolni, egyszerű lesz a dolgunk! A felhasználás előtti napon fogjuk a négy szelet combot, alaposan átkenjük mustárral, majd egymásra tesszük őket. A felhasználás napján így fog kinézni:

A felhasználás napján simán nejlonba dugjuk a szeleteket, és óvatosan kiklopfoljuk, majd borsozzuk.

A hús előkészítése véget is ért, jöhet a töltés. Minden hússzeletet beborítunk baconnel, rárakjuk a főt sonkát és a hasábokra vágott kovászos uborkát. A koviubi helyett simán használhatunk savanyú uborkát is.

Minden egyes szeletet szépen feltekerünk, majd cérnával áttekerjük és rögzítjük, így tuti minden a helyén fog maradni.
Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a húsok minden oldalát megpirítjuk.

Közben a sütőt bekapcsoljuk, és 180 fokra hevítjük. Megtisztítjuk, majd karikázzuk a zöldségeket (répa, petrezselyem gyökér), a krumplit pedig falatnyi darabokra vágjuk. Mikor a húsok minden oldala ropogós barnás-piros lesz, mehet a hőálló edénybe minden. Tegyük bele a zöldségeket, a krumplit, majd helyezzük rá a perzselt húsokat is.

Öntsük rá a szoba hőmérsékletű sört, sózzuk, borsozzuk, és dugjuk a sütőbe letakarva. Amíg sül bontsunk egy újabb, hideg sört és élvezzük az ízét. Kb. 50-60 percre lesz szükség, amíg a hús és a köret is vajpuha lesz. Tegyünk tűpróbát, és ha a tű lazán átszalad a húson már el is készültünk. Szűrjük le az ételt, a húsokat és a köretet is tegyük félre. A pecsenyelevet sűrítsük be kevés liszttel elkevert tejföllel, majd ezt a mártást kínáljuk az ételhez.

 A félbevágott roládokat a vele készült zöldségekkel, és a mártással kínáljuk, tuti sikere lesz!
Jó étvágyat!