Almás piskóta torta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes, vegán)

  • 2020.10.13.
  • 6


Hozzávalók:17,5 dkg Barna rizsliszt12,5 dkg Tápióka keményítő10 dkg Köles liszt5 dkg Mandulaliszt (Naturbit)1 cs sütőpor3 dkg édesítő (1:4)1,5 dl rizstejszín2,2 dkg útifűmaghéj3 db alma apró kockákra vágva2 ek citromlékb 3 dl víz+ 1 db alma cikkekre vágva+ olaj a kenéshezElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd belekeverjük az almát, végül a nedves alapanyagokat.Kicsit hagyjuk állni.Majd sütőpapírral kibélelt 18 cm - es formába tesszük.Olajjal vékonyan lekenjük, majd az alma cikkeket ráhelyezzük.180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük.