"VAJAS" POGÁCSA (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.09.19.
  • 0

Hozzávalók:25 dkg Mester család házi kenyérliszt1 kk sófél csomag porélesztő15 g Orgran tojáspótló + fél deci víz kikeverve (ITT)15 dkg puha margarin1 ek útifűmaghéjkb 1,3-1,4 dl rizstejszín+ olaj és rizstejszín keveréke a kenéshez+ rizsliszt a nyújtáshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkevrjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint , majd jól eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk a langyos rizstejet és alaposan összedolgozzuk. Majd meleg helyen egy órát kelesztjük.Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk és hajtogatjuk, majd ezt négyszer ismételjük. Majd az utolsó nyújtás után szaggatjuk - kb két ujjnyi vastag legyen a tészta.Majd sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük az olajos keverékkel.Majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.