KÖLESES - HAJDINÁS MAGOS ZSEMLÉK (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2019.07.16.
  • 1

Hozzávalók:15 dkg Tápióka keményítő15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)10 g bambuszrost5 dkg Naturbit hajdina liszt1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény4 dkg útifűmaghéj20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)1 cs sütőpor2 kk só7 dl víz3 ek citromlé+ olaj a kenéshez+ magok a szóráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan összedolgozzuk, majd 6-8 részre szedjük. Zsemlét fomrázunk belőlük, majd sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajozzuk. Megszórjuk a magokkal, és 180 fokon
kb 50 perc alatt megsütjük.