FÁNK (GLUTÉNMENTES,TEJMENTES,CUKORMENTES,SZÓJAMENTES)

  • 2015.11.21.
  • 8

Ma valahogy spontán jött.. FÁNK!! :D Hát nekem fánkot kellett sütnöm.. :D Ajj és mennyire finom lett, ráadásul egy olyan liszttel próbálkoztam , amit még nem is használtam..de nem csalódtam benne.. olyan finom volt, hogy a délután megsütött fánkocskákból már csak 2 darab van :DHozzávalók:25 dkg gluténmentes alapliszt (itt találod)csipet só1 db tojás5 gr porélesztő3 dkg növényi margarinkb. 1-1,5 dl kókusztej (Alpro)édesítő (itt találod amit én használtam, kb 1 csapott ek, mert én édesszájú vagyok :D )Tetejére:1. házi csoki
+ kókuszreszelék2. cukormentes sárgabaracklekvár3. házi csoki
+ cukormentes málna öntet4. törökmogyoró krém
+ házi csokiolaj a sütéshezElkészítés:Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd hagyjuk kelni 1 órát.Majd lisztezett lapra tesszük, kinyújtjuk, és pohárral kiszaggatjuk.Az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe óvatosan, nehogy teljesen kilyukasszuk :DMajd forró olajban aranybarnára sütjük.Végül tetszés szerint ízesítjük.. (fentebb leírtam én miket tettem rá! )