Bécsi túrós palacsinta

  • 2014.07.29.
  • 9

Nem először került nálunk az asztalra ez a finomság. Elkészíteni nagyon egyszerű, több receptet átböngésztem, de végül ahogy én gondolom alapon készítettem.Hozzávalók 6 személyre:20 palacsinta ( mindenkinek megvan a tuti receptje, az enyém fele rétes-fele sima liszt, fele tej-fele



ásványvíz és semmi cukor!)fél kiló túró2 tojás10 dkg porcukor2 csomag vaníliás cukorAz öntethez:3 dl tej2 tojás1 vaníliás cukor6 dkg cukor
Elkészítés:A túrót a cukorral, tojások sárgájával, vaníliával jól elkeverjük. Én botmixerrel szoktam pépesíteni. A felvert tojásfehérjéket lazán beledolgozzuk.Kerülhet bele mazsola, mi nem szeretjük. Illetve reszelt citromhéj is passzol hozzám ha van otthon. Nekem volt , de elfelejtettem belereszelni. Az elkészült krémmel megkenjük a palacsintákat és 2 vagy 3 részre vágjuk. Nekem óriási a palacsintasütőm, így 3 felé szoktam vágni. Vágott felükkel felfelé, kissé elfektetve, vajjal kikent jénaiba rakosgatjuk, úgy hogy fedjék kissé egymást. Amikor kész ráöntjük a tejből, tojásból, cukorból készült öntetet és 20 percre sütőbe tesszük.